THEATER DE BEUN

De schouwburg van Heiloo

Theater De Beun biedt een podium voor zowel amateurgezelschappen als voor beroepsartiesten. Ook is het theater een prachtige filmzaal. De oplopende zaal telt 300 stoelen, die allemaal uitstekend zicht geven op het podium of het filmdoek. Het unieke van Theater De Beun is dat het grotendeels wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers.
 
De Beun heeft een aantal vaste gebruikers. Van de filmclubs en de amateurgezelschappen kunt u lid worden. De Stichting Vrienden van De Beun organiseert voorstellingen met beroepsartiesten. Op deze site hebben de vaste gebruikers van De Beun hun eigen kleur, die u bij hun voorstellingen steeds terugziet. Op tal van plaatsen kunt u voor meer informatie doorklikken naar hun eigen site.
 
Wilt u naar een voorstelling in De Beun, dan kunt via deze website online kaarten bestellen of een uur voor aanvang van de voorstelling terecht in het theater zelf. Het buffet van theater is dan ook open. U kunt dan genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met versnapering.
 
Het theater is ook te huur voor andere evenementen. Klik hier voor meer informatie daarover.

AGENDA

15 - 23 maart
MANCHESTER BY THE SEA

"Zelden viel er zoeel te lachen in een loodzwaar drama"

18 maart
14.00 uur
ERIC CORTON

Ma, een tragikomsich verhaal, gebaseerd op het bekende boek van Hugo Borst

24 - 25 maart
MOORD IN HET THEATER

Is bij deze Moord in het theater inderdaad sprake van een perfecte moord?

25 - 28 maart
THE GREATEST SHOWMAN

Een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness

29 maart
20.00 uur
LOVING

Naar het waargebeurde verhaal van een blanke man en een zwarte vrouw in Virginia, die in 1958 trouwen

31 maart
20.15 uur
PIETER DERKS

In SPOT keert Pieter Derks de wereld weer binnenstebuiten

4 april
20.15 uur
TRUUS TE SELLE, VALERY VAN GORP EN LYKELE MUUS

Dansen met de vijand, een docudrama dat 70 jaar na de oorlog nog altijd actueel is. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal!

5 - 13 april
UN SAC DE BILLES

Twee Joodse broertjes slaan op de vlucht voor de Duitse bezetters

21 april
20.15 uur
KARSU MET BAND

Muziek uit de begintijd van Atlantic Records

22 - 25 april
20.15 uur
FILM 10

Cinescoop vertoont altijd de meest actuele films. De film voor deze week wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. 

8 mei
20.15 uur
DANIËL LOHUES

Nieuwe, eigengemaakte songs en waargebeurde verhalen over het leven en daarna

10 - 17 mei
SURPRISEFILM

Deze film wordt 2 à 3 weken van tevoren bekendgemaakt

16 - 17 juni
19.30 / 14.30 uur
PETER PAN, DE MUSICAL

'Denk aan iets moois en op naar Nimmerland!'

FILMLIGA HEILOO

Stichting Filmliga Heiloo vertoont filmhuis films voor de leden, 10 films per jaar op 8 avonden achter elkaar in Theater De Beun.

Meer info ›

CINESCOOP

Cinescoop vertoont de meest actuele topfims voor de leden, 10 films per jaar op 4 avonden achter elkaar in Theater De Beun.

Meer info ›

Podiumkunsten

De Stichting Vrienden van de Beun programmeert jaarlijks ongeveer 25 voorstellingen door beroepsartiesten in Theater De Beun.

Meer info ›

Kleine musical als docudrama

De kranten waren lyrisch over Dansen met de vijand, de kleine musical die wegens het succes van vorig jaar in de reprise is gegaan en die op 4 april in Theater De Beun staat. 

 

Een greep uit de recensies: 'Indrukwekkend docudrama' (De Volkskrant ****), 'Filmische en onsentimentele voorstelling over morele dilemma's' (NRC/Handelsblad ****), 'Niet te missen voor wie durft na te denken' (Noordhollands Dagblad), 'Bijzondere voorstelling, die je doet nadenken en die indruk maakt' (Theaterparadijs), 'Een betoverend oorlogsverhaal (...) 'Een vrijwel onbekende en inspirerende kant van de oorlog' (...) 'Een echte aanrader' (MusicalJournaal), 'Een sterk scenario en een geweldig goede cast. Een verhaal over hunkering naar liefde en over de drang om te overleven. Het verhaal van een nieuwe generatie die op zoek gaat naar het verleden' (Liesbeth List in het NHD), 'Goed geschreven. De spelers dansen goed, ze zingen goed en ze acteren goed' (Monique van de Ven in het NHD). 

 

Lykele Muus (31) speelt dit seizoen de mannenrollen in deze kleine musical. Hij zegt: 'Mijn generatie is niet onverschillig voor wat er gebeurt.' Lees hier het hele interview.

 

LET OP: Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding door Paul Glaser. Hij is de neef van de hoofdpersoon en schreef het boek waarop de musical is gebaseerd. De inleiding (in de zaal) is gratis voor iedereen die een kaartje voor de voorstelling heeft en begint om 19.30 uur. 

 

Kaarten kopen kan hier

De muziek van Daniël Lohues is overal de moeite waard

Zijn theatertour Vlier is net van start gegaan, de gelijknamige plaat verschijnt eind volgende week. En Daniël Lohues heeft het volop naar de zin. Sterker nog, op deze dag in februari waarop de muzikant, liedjesschrijver, producent en columnist zijn 47ste verjaardag viert, onthult hij dat het beter dan oké gaat: 'Ik heb het nog nooit zo fijn gehad.' In een interview met Peter van der Heide citeert hij een van zijn liedjes:

 

Harder as iezer

Vrij as ’n kreije

Aolder mar wiezer

Alles weer neij

 

Lees hier het interview met Daniël Lohues. Hij komt op dinsdag 8 mei met Vlier naar Theater De Beun. Kaarten bestellen kan hier.

 

In De Volkskrant van 3 maart stond een heel goede recensie van Vlier. 'Daniël Lohues brengt prachtige odes aan Saksenland, maar zijn elegante melodieën zijn overal de moeite waard,' schrijft recensent Menno Pot. Lees hier de hele recensie. 

 

'LIEDJES GEVEN HET LEVEN ZIN'

Onder deze kop stond op 10 maart een mooi interview van Mark Minnema met Daniël Lohues in het Noordhollands Dagblad. Je leest het hier.

 

FALKLAND TONEEL

Falkland Toneel, dé amateurtoneelvereniging uit Heiloo.
Meer info ›

HEILOOËR OPERETTE VERENIGING

Ben je opzoek naar een leuke, gezellige hobby en vind je het leuk om iets met toneel en muziek te doen? Kom eens kijken bij H.O.V.
Meer info ›

STICHTING JEUGD THEATER HEILOO

De musical school van Heiloo en omstreken
Meer info ›

DE HANSWIJCKERS

Musicalvereniging "De Hanswijckers" is een vereniging voor kinderen van 11 tot 18 jaar, die in 1969 is opgericht.
Meer info ›

THEATER BENDE HEILOO

De theaterwerkplaats heeft als doel middels theater een bewustzijn bij de jongerente creëren zodat zij zelfwaarde en authenticiteit kunnen herkennen.
Meer info ›

THEATERVERHUUR

Ook gebruik maken van de prachtige Theaterzaal van De Beun? 
Meer info ›

COLLECTIEF EXPLOSIEF AFGELAST

 

Tot onze spijt is het optreden van de band Collectief Explosief met zangeres Maya Link op zondag 8 april afgelast wegens een dubbele boeking. De mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen persoonlijk bericht. Ze krijgen hun geld natuurlijk terug. 

Zet oren en ogen open: Karsu!

Met haar Turkse wortels stevig in de Hollandse klei laat ze horen dat ze van heel wat muzikale markten thuis is. Begonnen als klassiek pianiste ontdekte ze later de jazz, pop en Turkse muziek. Met strakke trompet, ritmische drum en warme contrabas gaat ze je opnieuw verrassen. Karsu’s grote voorbeeld is Ahmet Ertegün, een Turks-Amerikaanse zakenman en een van de oprichters van Atlantic Records. Geen wonder dus dat haar voorstelling die naam draagt: Plays Atlantic Records. Klik op onderstaande foto, zet oren en ogen wijd open en laat je meenemen door Karsu in de officiële trailer, opgenomen tijdens de voorstelling. Lees hier ook het interview dat ze gaf aan CJP.

 

 

Karsu's concert is inmiddels overal juichend ontvangen. Lees hier de recencies op de sites van On Top of Music, GooddayzI Love Theater en Theaterparadijs. Ook NRC/Handelsblad is lovend: 'Haar vertolkingen zijn vol dynamiek.'

  

Op 21 april in Theater De Beun. Kaarten bestellen kan hier.

 

Luister naar Karsu

Het duurt nog een tijdje voordat ze in Heiloo is (zaterdag 21 april, 20.15 uur), maar ze staat toch al regelmatig in de schijnwerpers. Een live optreden in Met het oog op morgen, te gast bij NPO Soul & Jazz, interviews in diverse tijdschriften. De interviews komen nog (Psychologie Magazine, januari; Zin, 11 januari; Opzij, februari), maar van de radioprogramma's hebben we al opnames. Klik hier voor Soul & Jazz of bekijk hieronder de beelden van Met het oog op morgen

 

Er volgt dus nog meer informatie. Hou onze website en ons Facebook-account in de gaten! 

 

Op deze pagina vind je de trailer van de voorstelling die ze op 21 april in De Beun geeft.

Kaarten bestellen kan hier.

 Realisatie: Muismedia | Design: Kaandorp Communicatie