Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk deze dan online.

logo
  Maart: mooie maand!

We hebben vier uiteenlopende voorstellingen deze maand, en voor alle vier zijn er nog kaarten verkrijgbaar!


Inhoudsopgave
3 maart: Fuse past niet in een hokje ›
5 maart: Canto Ostinato zittend of liggend? ›
15 maart: Boodschap van Marc de Hond ›
19 maart: Over vaders en kinderen ›
Last-minutekorting ›
Nieuwe Facebook-pagina ›

Theater De Beun wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. De openingstijden zijn dus beperkt tot de tijden van de voorstellingen, plus een uur daaraan voorafgaand. Kaarten voor voorstellingen kunt u daarom het beste via de website bestellen of kopen bij de bibliotheek of bij De Schrijverij in het Stationscentrum. Vanaf een uur voor de voorstelling zijn er tegen contante en liefst gepaste betaling ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa of de bar van het theater.
 

3 maart: Fuse past niet in een hokje

In hun rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij o.m. De Wereld Draait Door en Radio 4 heeft Fuse zich afgelopen jaar flink in de kijker gespeeld.

Bij Fuse komen verschillende muzikale invloeden samen: klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In de ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie laten ze horen waar Fuse voor staat: ritmisch werk van componisten als Bartók, Zappa en Brubeck, moderner werk van Tom Trapp en Nils Frahm en klassiekers van Sjostakovitsj, Ellington en Coltrane. De verbinding zit 'm in de instrumenten en de aanstekelijkheid waarmee Fuse de muziek 'uitdeelt' aan het publiek.

In het filmpje hieronder speelt Fuse Hammers van Nils Frahm bij Podium Witteman (de muziek begint na 1:52):


5 maart: Canto Ostinato zittend of liggend?

Het vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen (winnaar van de Radio 4-prijs 2016) speelt een uitvoering van het beroemde werk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. De muziek is haast meditatief: de voortdurend aanhoudende, zangerige melodie vormt een oase van rust in het hectische bestaan van alledag.

Onderga deze middag de onderdompeling in dit bad van welluidende klanken, gespeeld op twee vleugels. U kunt dat, zoals gebruikelijk, doen vanuit uw zitplaats in de zaal maar het mag ook liggend op een kleedje op het toneel van De Beun. Daar zijn op 5 maart zo'n dertig 'ligplaatsen' beschikbaar (wel zelf een matje meenemen).

15 maart: Boodschap van Marc de HondMarc de Hond bij Dolf Jansen en Humberto Tan over zijn veelgeprezen voorstelling Wie bang is, krijgt ook klappen.


lees meer ›

19 maart: Over vaders en kinderen

Nasrdin Dchar maakt zich zorgen over de polarisering van de samenleving, zeker nu hij vader is van twee jonge kinderen. 'De schoonvader van een vriend van me is opeens bang dat Nederland over vijf jaar is geïslamiseerd. Dat is een weldenkende, hoogopgeleide man. Hoe is het mogelijk? (...) Want die vader van Ajouad [die bloemen zou kopen als zijn zoon met een autochtoon Nederlands meisje zou thuiskomen] ís niet de uitzondering, ik ben geen uitzondering, mijn vader evenmin, wij zijn de regel. Daar wil niemand aan. Er wordt gefocust op die honderdvijftig vrouwen in een nikab in Nederland. Honderdvijftig, come on! De angst wordt gevoed en gevoed. En ik snap niet waarom. Waarom wil je dat?’ vraagt hij zich af in het Volkskrant Magazine van 21 januari. Lees hier het hele, lange en bijzonder interessante interview.


Op 19 maart staat Nasrdin Dchar in theater De Beun met DAD, een voorstelling waarin hij vertelt over zijn vader en over zijn eigen rol als vader.

Nasrdin Dchar, in 1978 geboren in het Brabantse Steenbergen, won in 2011 een Gouden Kalf voor zijn rol in Rabat en speelt vanaf februari 2017 zijn solovoorstelling DAD. Als medeoprichter van de beweging IEDER1 wil hij mensen en organisaties een platform bieden om een positief geluid te laten horen over diversiteit in Nederland.

Last-minutekorting

Vrienden van de Beun die in maart een kaartje kopen voor een van de voorstellingen in maart krijgen een speciale last-minutekorting van € 2,50 op de toegangsprijs. Technisch is het voor ons niet mogelijk dit al via het bestelformulier te regelen, dus u moet wel eerst de gewone toegangsprijs van € 15 betalen, maar de penningmeester stort € 2,50 terug. Vergeet dus niet uw Vriendencode te vermelden!

Nieuwe Facebook-pagina

We hebben een nieuwe Facebook-pagina:

Volgt u ons al?

Afmelden | Aanmelden | www.vriendenvandebeun.nl
Om de nieuwsbrief goed te blijven ontvangen kunt u publ@vriendenvandebeun.nl aan uw contactlijst toevoegen.