Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk deze dan online.

logo
  Over Ali, Debby, Marcel en Joost

De eerste theatervoorstellingen van het seizoen zitten er alweer op. Het Groot Niet Te Vermijden swingde de pan, pardon Theater De Beun, uit en Jan Beuving was de eerste cabaretier van het seizoen die de zaal plat kreeg.

 

Voordat de volgende cabaretiers komen - Van der Laan & Woe (uitverkocht) - staan er een paar andere juweeltjes op het programma, waarvoor we in deze nieuwsbrief je aandacht vragen.

 

De eerste teleurstelling was er ook al: de show van Ali B op 7 december gaat niet door. Daarover hieronder ook meer.


 


Inhoudsopgave
ALI B: PAS IN 2019 ›
DEBBY PETTER: OVER HAAR LIEGENDE MAN ›
MARCEL DE GROOT: NU NAAR HÉM KIJKEN ›
JOOST SPIJKERS: NIET MET ASHTON BROTHERS, WEL MET BAND ›
VRIJWILLIGERS GEZOCHT ›
VOLG JE ONS AL? ›

Theater De Beun wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. De openingstijden zijn dus beperkt tot de tijden van de voorstellingen, plus een uur daaraan voorafgaand. Kaarten voor voorstellingen kunt u daarom het beste via de website bestellen of kopen bij de bibliotheek of bij De Schrijverij in het Stationscentrum. Vanaf een uur voor de voorstelling zijn er tegen contante en liefst gepaste betaling ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa of de bar van het theater.
 

ALI B: PAS IN 2019

Zoals al eerder gemeld, heeft Ali B zijn voorstelling van 7 december in Theater De Beun helaas om persoonlijke en artistieke redenen afgezegd.

Wij waren niet het enige theater waarbij dit gebeurde. We hebben uitvoerig overlegd met het impresariaat van Ali B. Sommige voorstellingen zijn verschoven naar 2018, andere naar 2019. Helaas behoren wij tot die tweede groep. Het voordeel daarvan is dat het dan geen try-out meer is, maar een volwaardige voorstelling. Het nadeel is natuurlijk dat het nog heel lang duurt. De nieuwe datum is namelijk vastgesteld op woensdag 20 maart 2019. Zet het maar vast in je agenda!

Dat duurt duurt natuurlijk nog veel te lang om je kaarten te bewaren. Dus iedereen die een kaartje heeft, krijgt zijn/haar geld terug en we bewaren hun gegevens. Zij krijgen in 2019 voorrang bij het kopen van kaarten voor de nieuwe voorstelling. Meer informatie volgt ongetwijfeld in de theatergids voor het seizoen 2019/2020.

Als je geen mailtje hebt gehad over de terugbetaling van je kaarten, maar je hebt wel kaarten, stuur dan een mailtje naar fin@vriendenvandebeun.nl.

Onder deze foto zit een filmpje waarin Ali B zijn excuses aanbiedt:
DEBBY PETTER: OVER HAAR LIEGENDE MAN

In haar vierde theatermonoloog speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En niet zo'n beetje. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat wel? Of liegt hij dat hij hulp heeft gezocht? Ze wacht op hem. Kwetsbaar en onzeker vertelt ze haar verhaal. Waarom wil ze hem niet kwijt? Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk.

Debby Petter maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze je mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is. Benieuwd of haar echte man, Youp van 't Hek, ook in de zaal zit...

Debby Petter, In mijn hoofd, vrijdag 27 oktober, 20.15 uur, € 16,00.MARCEL DE GROOT: NU NAAR HÉM KIJKEN

Ooit had hij de hit Mag ik naar je kijken. Daarna speelde hij een paar jaar in dienst van zijn vader Boudewijn en van Heilooënaar Maarten van Roozendaal. Maar nu wordt het weer tijd om naar Marcel de Groot zelf te kijken. In zijn nieuwe programma #HELD brengt hij oud en nieuw repertoire ten gehore.

Een paar reacties van het publiek: Het was een bloedmooi programma dat iedereen moet zien en horen! ... Ben ook geweest en ik ga ook nog een keer ... Een prachtig verhaal van Marcel, zowel muzikaal als literair ... Ge-wel-dig!

Marcel de Groot, #HELD, zaterdag 28 oktober, 20.15 uur, € 19,00.JOOST SPIJKERS: NIET MET ASHTON BROTHERS, WEL MET BAND


Op zondagmiddag 5 november komt Joost Spijkers naar Heiloo. Het optreden is om 14.00 uur. Op sommige kaartjes staat een verkeerde aanvangstijd, maar het is een middagvoorstelling!

Joost Spijkers, bekend als een van de Ashton Brothers, is in 2015 ook solo gegaan als zanger. Samen met zijn vijfkoppige band Spijkers werd hij meteen genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Er is veel aandacht voor de vormgeving van de show, veel variatie in muziekstijlen en melodieën, en de teksten zijn van Joost zelf en Peer Wittenbols.

Vorige week besteedde Het Uur van de Wolf een hele uitzending aan de Ashton Brothers. Daarin komt Joost Spijkers ook uitvoerig aan het woord. Een schitterende film, die je hier nog kunt bekijken als je hem hebt gemist. Hij gaat tot zijn dood door met optreden, zegt hij aan het slot van de documentaire. In Heiloo komt hij met zijn band. En hij mag dan door het vele dansen en acrobatieken last hebben gekregen van zijn knieën, hij is nog bepaald niet dood...

Joost Spijkers, Spijkers II, zondag 5 november, 14.00 uur


VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Aan het begin van dit theaterseizoen zijn we begonnen met het werven van nieuwe vrijwilligers voor de Vrienden van de Beun. Flyers in het theater en een oproep op Facebook. Dat heeft al een paar leuke reacties opgeleverd, maar we kunnen nog meer mensen gebruiken - vooral mensen die financiële taken op zich willen nemen.

Dus: hou je van theater? Wil je dat Van der Laan & Woe, Jochem Myjer, Pieter Derks en andere topartiesten naar Heiloo blijven komen? Kom ons dan helpen! Meld je aan bij secr@vriendenvandebeun.nl, dan nemen wij contact met je op.VOLG JE ONS AL?

We hebben wel al een goede vrijwilliger voor de sociale media, dus we zijn tegenwoordig heel actief op Facebook. Er staat nog ergens een oude pagina waar we niets meer mee kunnen aanvangen, maar daar staat ook alleen oud nieuws op. De nieuwe pagina heeft het ronde gele logo op een witte achtergrond, en daar vind je het meest actuele nieuws.Afmelden | Aanmelden | www.vriendenvandebeun.nl
Om de nieuwsbrief goed te blijven ontvangen kunt u publ@vriendenvandebeun.nl aan uw contactlijst toevoegen.