Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk deze dan online.

logo
  Nieuwsbrief november

In deze nieuwsbrief kijken we vast een stukje vooruit, zelfs naar een voorstelling die pas in maart volgend jaar plaatsvindt - maar dat is omdat je er een prijs mee kunt winnen. Natuurlijk vragen we ook aandacht voor de eerstkomende voorstellingen - en ook daar valt iets bij te winnen. Maar we gaan ook in op enkele veelgehoorde klachten. Lees dus gauw verder!

 


Inhoudsopgave
Septimbre nu ook voor niet-Vrienden ›
Fotowedstrijd ›
CD's van Dirk Scheele te winnen ›
Regina Albrink: eerst De Beun, dan Concertgebouw ›
Geef theaterkaarten cadeau! ›
Kan die deur niet wat eerder open? ›
Ik krijg nooit mail van jullie! ›

Theater De Beun wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. De openingstijden zijn dus beperkt tot de tijden van de voorstellingen, plus een uur daaraan voorafgaand.

Kaarten voor voorstellingen kunt u daarom het beste via de website bestellen of kopen bij de bibliotheek of bij De Schrijverij in het Stationscentrum. Vanaf een uur voor de voorstelling zijn er tegen contante en liefst gepaste betaling ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa of de bar van het theater.
 

Septimbre nu ook voor niet-Vrienden

Nooit eerder verschenen er zoveel boeken, bladen en magazines met adviezen hoe we gezond en prettig oud kunnen worden. De medische wetenschap haalt meer dan ooit tevoren “alles uit de kast” om de mens zo oud mogelijk te laten worden. Het dna van stokoude mensen wordt bestudeerd en gekopieerd. Nog even en al onze versleten lichaamsdelen kunnen worden vervangen. Maar wie gaat dat betalen? Hoeveel mag een gewonnen levensjaar nog kosten?

Over dit thema gaat de voorstelling Alles uit de kast van Septimbre op zondag 3 december om 14 uur. De show was geprogrammeerd als Vriendenvoostelling, maar niet alle Vrienden komen, dus nu staat hij ook open voor niet-Vrienden.

Septimbre bestaat uit zeven (sept) mannen met een mooi timbre, die van zichzelf zeggen dat ze in de herfst van hun leven zijn. Goede muziek, humor en flink wat zelfspot door zeven herfstige mannen - een perfecte combinatie voor een herfstige zondagmiddag! Kaarten bestellen kan hier.

Fotowedstrijd

Theaterbezoekers zijn vaak kunstzinnige mensen. Daarom schromen we niet om hierbij iedereen op te roepen om deel te nemen aan een fotowedstrijd.

Er is wel degelijk een link met het theater, want de fotowedstrijd wordt georganiseerd door Solo Stories, het impresariaat van de voorstelling Ma, die op 18 maart 2018 in Theater De Beun staat. Samen met o.m. Alzheimer Nederland willen zij met een fotowedstrijd een ode brengen aan mantelzorgers, specifiek aan degenen die zich ontfermen over mensen met dementie.

Wat kun je winnen? Onder meer dit: je foto wordt opgenomen in de foto-expositie die met de voorstelling meereist, je krijgt je foto op A2-formaat, je krijgt een door Hugo Borst gesigneerd exemplaar van het boek Ma, vrijkaarten voor de voorstelling en een huldiging door Eric Corton. Meer informatie is te vinden op http://solostories.nl/fotowedstrijd/.

Dus sla het stof van je camera of pak je telefoon en maak die prijswinnende foto! Er is wel een beetje haast bij want de wedstrijd sluit op 30 november.


CD's van Dirk Scheele te winnen

De beide voorstellingen die Dirk Scheele op zondag 17 december geeft, zijn uitverkocht. Check dus goed of je kaarten hebt voor 11 uur of voor 14 uur, want je kunt er op het andere tijdstip niet zomaar meer bij!

Voor de echte liefhebbers zijn er nog een paar cd's van Dirks huis-, tuin- en keukenavonturen te winnen. Stuur voor 1 december een mailtje naar media@vriendenvandebeun.nl en leg uit waarom jij het meest voor zo'n cd in aanmerking komt!


Regina Albrink: eerst De Beun, dan Concertgebouw

Pianiste Regina Albrink komt vrijdagavond 22 december een kerstrecital geven in de Beun. Wij zijn superblij dat we haar hebben weten te strikken want op Tweede Kerstdag is ze traditiegetrouw in het Concertgebouw in Amsterdam te vinden, en daar zijn de kaartjes een stuk duurder! Regina beschikt over een geweldige techniek en wordt geroemd om haar sprankelende, watervlugge vingerwerk. 'Chopin zelf zou er ook van hebben genoten,' schreef een Duitse krant ooit over haar vertolking van Chopins Eerste Pianoconcert.

In Theater De Beun speelt Regina min of meer een thuiswedstrijd, want ze woont in BUCH-gemeente Uitgeest! In haar kerstrecital speelt ze werken van Bach (o.a. 'Jesu bleibet meine Freude'), Beethoven ('Der Sturm'), Chopin ('Tweede Scherzo'), Tsjaikovski ('Elegie') en de Noorse componist Sinding ('Frühlingsrauschen' oftewel 'Rustle of Spring') - net als een paar dagen later in het Concertgebouw.

Kaarten bestellen kan hier.

Geef theaterkaarten cadeau!

Zit je nog te bedenken wat je namens de Sint kunt schenken? Denk dan eens aan kaarten voor Theater De Beun! Hier kun je ze snel en gemakkelijk te bestellen, en als je zelf niet zo goed kunt dichten, vind je hier misschien een mooie!Kan die deur niet wat eerder open?

Een klacht die we regelmatig krijgen, is: 'Kunnen de deuren naar de zaal niet wat eerder open? Het is zo vol en benauwd in de foyer!'

Bij drukke voorstellingen die om 20.15 uur beginnen, streven we ernaar de deuren om 20.00 uur open te doen. Maar omdat steeds meer mensen dat weten, komen steeds meer mensen steeds vroeger - zodat het al om kwart voor acht een gedrang van jewelste is...

Geld om de foyer te vergroten hebben we niet. Dus we zijn nu bezig met een nieuw kaartverkoopsysteem, waarbij je van tevoren thuis kaarten op stoelnummer kunt kopen én printen. Je kunt dan gewoon wat later in het theater arriveren. Hopelijk kunnen we dat systeem komend seizoen introduceren. Dat dat niet eerder kon, was ook een kwestie van (ontbrekend) geld.


Ik krijg nooit mail van jullie!

Een andere veelgehoorde klacht is dat mensen onze mailtjes niet ontvangen. Afgelasting Ali B, verkeerd tijdstip op kaarten van Joost Spijkers - niet gezien! Bij controle blijkt meestal dat die mailtjes wel door ons zijn verzonden, en ook naar het goede adres. Maar het zijn bijna onveranderlijk mailtjes naar hotmail- en gmail-accounts. Die mailservers zijn blijkbaar erg kritisch en sturen onze mailtjes zonder pardon naar de spambox (de map ongewenste mail) en daar worden ze na een tijdje automatisch gewist.

Dus controleer regelmatig je spambox, want misschien zitten er wel meer wél gewenste mailtjes tussen. Nog beter: geef in je instellingen aan dat alles wat op vriendenvandebeun.nl eindigt betrouwbaar is. Hier kun je lezen hoe dat moet.

Natuurlijk is het lastig om dit advies te lezen als deze nieuwsbrief in je spambox terecht is gekomen. Daarom vragen we ouderwets aan iedereen die deze klacht weleens van anderen heeft gehoord: ZEGT HET VOORT!


Afmelden | Aanmelden | www.vriendenvandebeun.nl
Om de nieuwsbrief goed te blijven ontvangen kunt u publ@vriendenvandebeun.nl aan uw contactlijst toevoegen.