Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk deze dan online.

logo
  Nieuwsbrief december 2017

NIEUWE EXPLOITANT

Het kan u niet zijn ontgaan: Theater De Beun krijgt per 1 januari 2018 een nieuwe exploitant: Sport Servicepunt Langedijk (SSL). Zoals de naam al doet vermoeden is deze organisatie ontstaan in Langedijk en heeft ze zich tot nu toe voornamelijk beziggehouden met sport, maar ze wil uitgroeien tot een maatschappelijke onderneming voor een groter gebied en met een bredere doelstelling, namelijk: sport en cultuur voor iedereen toegankelijk houden.  

 

In Theater De Beun Heiloo wil SSL de vele activiteiten in stand houden en zelfs versterken, bijv. met activiteiten overdag. Dat alles in goede samenwerking met de vrijwilligers van de Vrienden van de Beun, de filmclubs en de amateurtheater-, musical- en operetteverenigingen die het theater nu al zo lang dragen. SSL kan de vrijwilligers ook werk uit handen nemen. Het theater kan op die manier de door ons zo gewenste professionaliseringsslag maken. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!

 

Wij danken de Gemeente Heiloo, die de exploitatie het afgelopen jaar tijdelijk op zich heeft genomen en ook weer in de techniek heeft geïnvesteerd, voor haar goede zorgen.

 

Gebleken is dat manager Hans van Beenen niet meegaat naar SSL. Wij danken hem voor zijn grote inzet voor het theater en de samenwerking door de jaren heen, en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

 

VERDER IN DEZE NIEUWSBRIEF:


Inhoudsopgave
NAAR DE BEUN OF NAAR HET CONCERTGEBOUW? ›
ENQUÊTE ONDER BEZOEKERS ›
JANUARI ›
HERINNERING ›
EN TENSLOTTE... ›

Theater De Beun wordt nu nog gerund door vrijwilligers. De openingstijden zijn dus beperkt tot de tijden van de voorstellingen, plus een uur daaraan voorafgaand.

Kaarten voor voorstellingen kunt u daarom het beste via de website bestellen, of kopen bij de bibliotheek of bij De Schrijverij in het Stationscentrum. Vanaf een uur voor de voorstelling zijn er tegen contante en liefst gepaste betaling ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa of de bar van het theater.
 

NAAR DE BEUN OF NAAR HET CONCERTGEBOUW?

Ondanks de sneeuw van begin december lijkt het ook dit jaar weer geen witte kerst te worden. We moeten dus iets anders verzinnen om goed in de kerststemming te komen. Een echte aanrader hiervoor is de kerstrecital van Regina Albrink (de foto hiernaast is van Michel Mulder).

De in Limmen opgegroeide, maar in Uitgeest woonachtige Regina is een van de veelzijdigste pianisten van Nederland. Ze speelt zowel op het concertpodium als het theatertoneel. Vrijdag 22 december is ze in De Beun met haar vertolking van Bach, Beethoven, Chopin, Tsjaikovski en de Noorse componist Sinding. Dinsdag 26 december zal ze ongeveer hetzelfde programma spelen in het Concertgebouw.

Maar waarom helemaal naar Amsterdam gaan als je van hetzelfde kunt genieten in ons eigen Theater De Beun? Toegegeven, er is verschil in ambiance - maar ook in prijs!

Er zijn nog kaarten voor 22 december. U kunt ze hier bestellen.


ENQUÊTE ONDER BEZOEKERS

Een groep vierdejaarsstudenten vrijetijdsmanagement aan de NHTV Hogeschool te Breda doet onderzoek naar de klanttevredenheid van de bezoekers van Theater De Beun. De studenten hebben uw mening nodig om het onderzoek voort te zetten. Wij nodigen u van harte uit de enquête in te vullen. Dat kost niet meer dan 5 minuten. Uw input wordt meegenomen in het onderzoek en zal hopelijk bijdragen aan verbetering van de beleving in ons theater. U vindt de enquête hier.

De eerste 100 respondenten krijgen een welkomstdrankje bij hun eerstvolgende bezoek. Alvast bedankt voor uw medewerking!
JANUARI

Nog even en het is 2018. Wij verzorgen in januari drie voorstellingen:

Eva Crutzen (foto Anne van Zantwijk), daar kun je niet meer omheen. Zij opent het jaar van de Vrienden van de Beun met een try-out van haar voorstelling Opslaan Als. Een cabaretière die met niemand te vergelijken is, volstrekt origineel, met onderwerpen die zowel komisch als schrijnend zijn. Dinsdag 16 januari te zien in De Beun.
De tweede cabaretvoorstelling, op vrijdag 26 januari, is van de enige echte vrouwencabaretgroep Vrouw Holland. Met liedjes als de klassieker Blauwe plek en Mis je me dan nog. Vrouw Holland is rijper, sterker en dikker, maar geen cent wijzer geworden. Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken nemen elkaar, zichzelf en het publiek bruut op de hak, begeleid door pianist Reinout Douma. De foto is van Roelof Bos (een andere dan onze oud-voorzitter).
Thijs Borsten daagt Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas (foto Cees Wouda) muzikaal uit op zondag 28 januari. Thijs brengt al jaren muzikanten van verschillende genres samen om ze buiten hun eigen stroming te laten spelen. Vorig jaar had Tania Kross veel succes met zo'n crossover. Dat kan alleen maar tot iets moois leiden. Komt dat zien!Kaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier. Alle drie de voorstellingen lopen goed, dus wacht niet te lang meer!HERINNERING

Er is nu wel een nieuwe exploitant, maar als Stichting Vrienden van de Beun blijven we nog steeds voor een groot deel afhankelijk van donateurs. Onze programmacommissie heeft alweer een prachtig programma in gedachten voor het seizoen 2018-2019. Dus mocht u uw Vriendenbijdrage voor het nieuwe seizoen nog niet hebben betaald, dan verzoeken wij u dat alsnog te doen. De minimum donatie is € 12,50, maar het mag gerust een beetje meer zijn :-) U kunt uw bijdrag storten op rekeningnummer NL78 RABO 0107 2795 84 ten name van Stichting Vrienden van de Beun, Heiloo.

Vergeet niet uw Vriendencode te vermelden!

Als u nog geen Vriend bent, kunt u dat heel eenvoudig worden via dit formuliertje. Wij zijn een ANBI-organisatie, dus u mag uw gift onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de belastingen. Daarover kunt u hier meer lezen.EN TENSLOTTE...

wensen wij iedereenAfmelden | Aanmelden | www.vriendenvandebeun.nl
Om de nieuwsbrief goed te blijven ontvangen kunt u publ@vriendenvandebeun.nl aan uw contactlijst toevoegen.