Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk deze dan online.

logo
  Nieuwsbrief maart

Er zijn deze maand nog maar weinig kaarten voor voorstellingen door beroepsacteurs verkrijgbaar in Theater De Beun:

- Yentl & De Boer (woensdag 14 maart, 20.15 uur) uitverkocht

- Pieter Derks (zaterdag 31 maart, 20.15 uur) uitverkocht 

 

Voor Eric Corton, Ma (zondag 18 maart, 14 uur) zijn we bezig aan de laatste kaarten.

 

Daarom vragen we alvast uw aandacht voor de voorstelling van woensdag 4 april, 20.15 uur: Dansen met de vijandDeze bijzondere kleine musical verdient veel meer publiek! Bijzonder is ook dat de schrijver van het boek waarop het stuk is gebaseerd, Paul Glaser, voorafgaand aan de voorstelling een inleiding komt geven. Deze is gratis toegankelijk voor iedereen die een kaartje voor de voorstelling heeft.


Inhoudsopgave
Eric Corton, Ma ›
'Dansen met de vijand' plus inleiding ›
Help De Beun aan een vleugel! ›

Theater De Beun wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. De openingstijden zijn dus beperkt tot de tijden van de voorstellingen, plus een uur daaraan voorafgaand.

Kaarten voor voorstellingen kunt u daarom het beste via de website bestellen, of kopen bij de bibliotheek of bij De Schrijverij in het Stationscentrum. Vanaf een uur voor de voorstelling zijn er tegen contante en liefst gepaste betaling ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa of de bar van het theater.
 

Eric Corton, Ma

Er is inmiddels heel wat publiciteit geweest voor Ma, de theatermonoloog van Eric Corton op basis van het gelijknamige boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder. Wist u trouwens dat het scenario voor deze theatermonoloog is geschreven door Heilooënaar Marc Veerkamp?

De recensies in de kranten en op radio en tv waren zonder uitzondering lovend voor Eric Corton: 'Een juweel van een voorstelling' (AD), 'Beklemmend' (NRC/Handelsblad), 'Alles klopt in ma' (Noordhollands Dagblad), 'Een menselijk verhaal dat iedereen raakt' (Theaterkrant), 'Meesterlijk' (Theaterparadijs.nl), 'Indrukwekkend en ontroerend" (minister Hugo de Jonge), 'Ontroerend, grappig, lief, confronterend' (actrice Cynthia Abma), 'Prachtige voorstelling' (Emile Roemer) enz. enz.

De winnende foto's van de fotowedstrijd die in het kader van deze voorstelling is gehouden (van elke provincie één) worden op de avond van de voorstelling tentoongesteld.

Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. U kunt ze hier bestellen.

'Dansen met de vijand' plus inleiding

Tijdens een zakenreis naar Polen gaat Paul Glaser op bezoek in voormalig concentratiekamp Auschwitz. Bij het zien van een stapel koffers die daar tentoongesteld wordt, schrikt hij: op een van de koffers ziet hij zijn eigen naam staan: Glaser. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de koffer van zijn tante Roosje is geweest, van wie hij tot dan toe het bestaan niet kende. De Joodse Roosje Glaser was voor de oorlog danslerares. Ze wist de oorlog te overleven door SS'ers te leren dansen en de kampcommandant te verleiden. Na de oorlog werd ze door haar eigen familie als verrader beschouwd en genegeerd en begon ze een nieuw leven in Zweden. Paul Glaser zocht haar op en noteerde haar levensverhaal. Dit boek is later omgewerkt tot (kleine) musical. Deze kreeg het vorige theaterseizoen zulke jubelende recensies dat hij dit seizoen in reprise gegaan.


De liedjes die worden gezongen zijn deels geschreven door Roosje Glaser zelf en deels bekende nummers uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Tijdens de voorstelling worden originele film- en fotobeelden getoond uit het eigen privé-archief van Roosje Glaser en van het Polygoonjournaal.

De acteurs zijn Truus te Selle (tante Roosje), Valéry van Gorp (de jonge Roosje) en Lykele Muus (Paul Glaser).

Voorafgaand aan de voorstelling zal de echte Paul Glaser een inleiding verzorgen. Deze inleiding (in de zaal) begint om 19.30 uur, duurt een halfuur en is gratis toegankelijk voor iedereen die een toegangsbewijs voor de voorstelling heeft!

Kaarten bestellen kan hier.

Help De Beun aan een vleugel!

Weet u nog, het concert van Regina Albrink? Of dat van Mike Kwadraat? En zoveel andere shows en concerten... Er staat een vleugel op het podium. Maar het kost ons elke keer een vermogen om die in te huren, en dan krijgen we nog niet eens altijd de gewenste... Daarom willen we er samen met de nieuwe exploitant van het theater, SSL, voor zorgen dat Theater De Beun zelf de beschikking krijgt over een vleugel. We hebben daar natuurlijk geen geld voor, dus we doen mee aan de Rabobank Clubkas Actie. U kunt ons helpen sparen voor een eigen vleugel!

Rabobank Noord-Kennemerland stelt in totaal maar liefst € 65.000 beschikbaar voor de Clubkas Actie. Dit geld wordt verdeeld over verenigingen en stichtingen uit Bergen, Castricum en Heiloo.

De Rabobank is een coöperatie met leden. Alleen leden van Rabobank Noord-Kennemerland mogen stemmen. De leden ontvangen begin april een stemkaart, waarmee zij van 3 t/m 16 april online drie stemmen mogen uitbrengen.

Stemt u ook op ons? Hoe meer stemmen er bij ons terecht komen, hoe hoger het bedrag dat wij krijgen. Help De Beun aan een vleugel!

Meer over de Rabobank Clubkas Actie vindt u op deze site.Afmelden | Aanmelden | www.vriendenvandebeun.nl
Om de nieuwsbrief goed te blijven ontvangen kunt u publ@vriendenvandebeun.nl aan uw contactlijst toevoegen.